2010-03-02 15:51:15• hírek • Szatmar.ro

Már az első meccsen döntött a VSK?

A szatmáriak 27 pontos győzelmet arattak Nagyváradon a Román Kupában.

Már az odavágó után a negyeddöntőben érezheti magát a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, miután a nyolcaddöntő első meccsén fölényes, 75-48-as győzelmet aratott Nagyváradon. A győzelem aránya azért is meglepő, mert a hét végén, a bajnokin, a szatmáriak csak nagy nehezen tudták legyőzni a váradiakat.

A győztes kiléte igazából soha nem forgott veszélyben, mivel az első negyedet 11, a másodikat pedig hat ponttal hozta a VSK. A harmadik játékrész sikeredett a leglátványosabbra, ekkor a két gárda összesen 41 pontig jutott, ebből pedig a vendégek 26-ot vállaltak. Az utolsó negyedben aztán a szatmáriak kicsit kiengedhettek, ám előnyük ezzel együtt sem csökkent jelentősen.

Dan Fleseriu mester mellesleg közel sem a legjobb összeállításban küldhette pályára csapatát, mivel Hardy és Pricop nem tudta vállalni a szereplést és Claudia Pop is csak két percet töltött a parketten. Így a Ciocan, Dragoescu, Diatta, Povilonyte, Pavel ötös kezdett, a pályán a legtöbbet a kezdőben először helyet kapó Diatta és Dragoescu töltött. Utóbbi négy darab három pontossal hívta fel magára a figyelmet.

A visszavágókat a jövő hét közepén rendezik majd, addig azonban a lányokra egy pokolian nehéz bajnoki vár Aradon.

Román Kupa, negyeddöntő:
Nagyváradi CSM-Szatmárnémeti VSK 48:75
(7:18, 8:14, 15:26, 18:17)
A szatmári pontszerzők: Cristina Ciocan 16, Elisabeth Pavel 15 (10 lepattanó), Salimata Diatta 13, Laura Dragoescu 12 (8 lepattanó), Laura Povlilonyte 8, Adina Pop 5, Monica Urse-Ivan 4, Claudia Pop 2
Játszott még: Nagy Anita

A Kolozsvári U-Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC, a Bukaresti Olimpia-Gyulafehérvári CSU LPS és az Aradi BC ICIM-Targovistei MCM mérkőzéseket szerdán rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: